7 tips voor thuis om wittere tanden te krijgen

We hebben het allemaal al meegemaakt. Wanneer we ’s morgens voor de spiegel staan en ons de vraag stellen “hoe krijg ik nu wittere tanden?”.

Nochtans zijn de tanden goed verzorgd en ga je jaarlijks naar de tandarts. Er is een eenvoudige oplossing!

Tip 1: Gebruik een elektrische tandenborstel.

Een elektrische tandenborstel maakt automatisch de juiste beweging. Je hoeft je enkel te concentreren op de juiste plaatsen. Heel handig is ook de timer, zodat je steeds voldoende tijd vrijmaakt om te poetsen.

Tip 2: Poets je tanden minstens 2x per dag.

Neem minstens 2 minuten te tijd om je tanden grondig te poetsen. Na het ontbijt en net voor het slapengaan zijn de ideale momenten.

Tip 3: Kies de juiste tandpasta.

Overdrijf niet met tandpasta en neem een beetje tandpasta. De grootte van een erwt volstaat om je gebit grondig te reinigen. Wissel regelmatig van merk, maar let vooral op dat er fluoride aanwezig is.

Tip 4: Laat tandplak door de tandarts verwijderen.

Meestal is tandplak kleurloos en kan een ruw, vreemd gevoel geven op je tanden. Het zet zich vast tussen de groeven van de kiezen, zowel onder als boven het tandvlees en kan tandheelkundige problemen veroorzaken. Een slechte adem, rood en gezwollen tandvlees, en vooral verkleuringen op de tanden zijn een gevolg hiervan. Laat daarom uw tandarts de tandplak verwijderen.

Tip 5: Voorkomen van vlekken is eenvoudig.

Er zitten meer kleurstoffen in onze voedingswaren dan ooit voordien. Kleurstoffen in snoepjes, koffie, thee, wijn, tabak, … veroorzaken snel verkleuringen op je tanden. Sommige mensen zullen dit sneller ontwikkelen dan anderen. Dat is nu eenmaal zo. Spoel na overvloedige kleurstof-inname uw mond met water. Een goede mondhygiëne en op tijd naar de tandarts voorkomt deze vlekken.

Tip 6: Verwijder vlekken op een veilige manier.

De dag van vandaag zie je heel wat oplossingen om vlekken te verwijderen. Ga op zoek naar producten die veilig zijn en Europees zijn goedgekeurd. Ga op zoek naar oplossingen zonder peroxides en zonder krasmakende bestanddelen. De combinatie van tandblekende componenten en koud LED licht reinigen grondig het tandoppervlak, de groefjes en plaatsen tussen de tanden waarbij de tandenborstel nooit kan komen.

Tip 7: Verwijder minimum 2 maal per jaar vlekken op je tanden.

Herhaal tip 6 minimum 2 maal per jaar. Rokers zullen bijvoorbeeld sneller vlekken, veroorzaakt door nicotine, moeten verwijderen dan niet-rokers.


Tot slot

Pas deze eenvoudige tips om wittere tanden te krijgen toe en je zal zien dat er bij jou ook onmiddellijk resultaat is.

Heb jij nog tips voor wittere tanden? Laat het ons weten via hello@beautyplane.be

Tot snel!

BeautyPlane Webshop, 26-10-2015

WHiTE Cosmetics - WHiTE@HOME Kit

€49.00

WHiTE Cosmetics - WHiTE@Home Refill - Hervul

€28.00